Hoge Nood

Desktop Vector Mockup donkergrijs 2

In 2017 heb ik voor een schoolproject met vier mede-studenten een campagne concept ontwikkeld. De campagne had het doel om meer bewustwording te creƫren voor het beperkte aantal openbare universele toiletten in en rond Amsterdam.

Vanaf scratch zijn we begonnen om in Amsterdam een probleem te zoeken. Tegelijkertijd was het bericht van Geerte Piening groot in het nieuws. Zij kon na het uitgaan door de afwezigheid van sanitaire voorzieningen voor vrouwen niets anders dan op straat plassen waar ze vervolgens een flinke boete voor kreeg.

De afwezigheid van deze voorzieningen voor vrouwen heeft ons er toe gezet een campagne te ontwikkelen om jongeren een petitie te laten tekenen om vervolgens aan de Amsterdamse gemeenteraad aan te bieden.

Campagne uitingen

De campagne en huisstijl heeft een duidelijke link met het communistische Noord-Korea, maar dan met een dikke knipoog. Deze controversiƫle vormgeving trekt de aandacht met humor, maar symboliseert ook het samen in beweging komen voor voorzieningen die normaal horen te zijn.